Všechny články

V Císařské konírně Pražského hradu vystavuje více než čtyřicítka současných čínských umělců. Největší hvězda mezi nimi není. Ani nemůže být. Současné čínské umění zavítalo do Prahy. Oficiální přehlídka PEKING–PRAHA s podtitulem Nový pohled na současné čínské umění je více než výstavou. Je propagandistickou prezentací "uvolňující se" politiky Čínské lidové republiky.

Týdeník Euro pořádá další z pravidelného cyklu diskusních setkání Euro pro export na téma Obchodování s Čínou Akce se uskuteční ve čtvrtek 21. března 2012 v hotelu Grand Majestic Plaza (Truhlářská 16, Praha 1) Generální partner: HSBC Bank plc - pobočka Praha Partner: Mezinárodní strojírenský veletrh 2013 Záštita: Ministerstvo průmyslu a obchodu Účast: na základě pozvánky Téma: Obchodování s Čínou (Doing Business with China) Čína jako prioritní země Exportní strategie ČR 2012-2020…

Jméno Michael Anti (37) poprvé obletělo svět před sedmi lety, když Microsoft na nátlak čínských komunistů smazal jeho protivládní blog. Od té doby patří k nejvýznamnějším čínským politickým blogerům. Z hlavního sálu Žofínského paláce doléhala debata Fora 2000 o budoucnosti médií, když se čínský host na balkoně rozhovořil o hranicích svobody ve své zemi.

David Shambaugh, profesor Univerzity George Washingtona a výzkumný pracovník v Brookings Institution, představil 30. ledna v Americkém centru svou novou knihu "China Goes Global: The Partial Power". Na knize pracoval téměř pět let, vlastní výzkum prováděl i v Číně. Rostoucí ekonomická síla Číny není pro Západ důvodem k obavám, říká americký profesor David Shambaugh, jeden z nejuznávanějších západních expertů na říši středu.

Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.