Všechny články

Počet uživatelů mobilních telefonů v Číně roste. Na konci září mělo mobilní přístroj 377 milionů Číňanů, tedy o 7,7 procenta více než na konci června. Na 100 obyvatel připadá v průměru 29 mobilních telefonů, vyplývá ze zprávy ministerstva informačního průmyslu. Čína je podle počtu uživatelů největším mobilním trhem světa.

Poslední dobou se v Číně už začalo zdát, že cenzorská moc komunistů nad vydavateli tisku a provozovateli vysílání začíná ustupovat tržním silám. Začaly se objevovat investigativní články o korupci na vysokých postech v regionální i státní správě a vrcholných průmyslových strukturách. Zahraniční mediální koncerny byly pozvány ke společným podnikatelským projektům.

Po úspěchu pokusné směnárny čínských yuanů (RMB) v obvodu Jinma na Taiwanu plánují taiwanské úřady další uvolnění směny RMB na celém ostrově. Podle zprávy taiwanského listu "Sjednocený deník" (United Daily News) z 24.10. plánuje taiwanský kabinet zřídit další pokusná místa na mezinárodních letištích a v přístavech a následně rozsah opatření rozšířit na města Taibei, Taizhong a Gaoxiong. Předseda vlády Frank Hsieh Chang-ting minulý týden na schůzce s taiwanskými…

Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.